Veilig Schoon Voldoende

Schoon Water. Geniet ervan

Zomers genieten veel mensen van water zoals tijdens het zwemmen, kanoën en varen. Dankzij de aanleg van rioleringen en onze moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties is dit water in tijden niet zo schoon en gezond geweest. Zelf kun je ook veel doen voor schoon en gezond water.

Waarom?

De zomer is een heerlijke tijd waarin iedereen volop geniet van water. Dankzij de aanleg van rioleringen en onze 15 rioolwaterzuiveringsinstallaties is dit water in tijden niet zo schoon geweest. We willen je laten zien dat je zelf ook veel kunt doen voor schoon water.

Gooi bijvoorbeeld toiletdoekjes en frituurvet weg en spoel het niet door het toilet, gebruik cosmetica (zoals scrubs) zonder micro plastics en ga zuinig om met water.

Wat doen wij?

Het hoogheemraadschap zorgt voor het zuiveren van het afvalwater van alle huishoudens en bedrijven in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. We zorgen ervoor dat het water dat 1,4 miljoen inwoners dagelijks door het toilet en de afvoer spoelen, weer schoon in de sloot terecht komt. Dat doen we ook voor 27.500 bedrijven.

Lees verder

Rioolwaterzuiveringsinstallatie 360 Graden (Goed zichtbaar bij gebruik van smartphone of iPad)