Terugblik op evenementen

Terugblik op evenementen

Terugblik op evenementen

Deze campagne heeft veel leuke activiteiten met zich meegebracht. Wij geven u een overzicht van de grootste evenementen.

Bijzondere bijeenkomst met 'stille rapers'

Vrijdag 13 oktober ontvingen we op het kantoor van het hoogheemraadschap in Heerhugowaard 60 'stille rapers', mensen die vrijwillig regelmatig zwerfafval opruimen.

Ze waren deze middag door het hoogheemraadschap uitgenodigd voor een verrassingsmiddag, omdat zij met hun opruimactiviteiten een bijdrage leveren aan schoon water.

'Samen maken we Noord-Hollands schoon'Het programma begon met een ontvangst door dagelijks bestuurder Ruud Maarschall, die zelf die ochtend het strand van Petten had afgestruind om te zien wat daar was aangespoeld. Daarna kwam Pieter Bijl, winnaar van de ideeënwedstrijd voor schoon water aan het woord en vroeg om hulp bij zijn idee om een community op te richten. Aansluitend vertelde Nanda van den Ham, eigenaar en oprichter van El Kombi SUP uit Alkmaar over haar missie om met een supboard zelf en samen met anderen afval uit het water te halen. Zelf probeert Nanda te leven met zo min mogelijk onnodige verpakkingen te leven. Haar volgende missie is om daar ook anderen in mee te nemen via een community. Vervolgens vertelde Rinze de Vries, winnaar van de 'Plastic soep wedstrijd' die het hoogheemraadschap vorig jaar organiseerde onder studenten (zie https://www.veiligschoonvoldoende.nl/veilig-schoon-voldoende/hoe-voorkomen-we-dat-kleiner-plastic-in-zee-komt_42512/) hoe het gaat met zijn innovatie om met een scheprad klein plastic uit het water te halen wat anders door ons krooshek glipt. Ook was er een rondleiding door ons duurzame gebouw. In de pauzes en aan het einde tijdens een duurzaam buffet, was er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en het hoogheemraadschap tips en wensen door te geven, waarmee we de 'stille rapers' kunnen ondersteunen. "Een inspirerende middag met leuke ontmoetingen", "Volgend jaar weer", en "Wat fijn om anderen te ontmoeten die dit ook doen en ervaringen uit te wisselen". Al met al een geslaagde middag. Het hoogheemraadschap gaat zich verdiepen in de  suggesties die deze middag zijn gedaan en informeert iedereen hier nog nader over. 

Zie het fotoalbum

Geslaagde open dag rioolwaterzuivering de Beemster

De open dag zaterdag 30 september werd enthousiast bezocht. Ondanks de regen die vanaf de middag viel, wisten ruim 500 bezoekers de weg naar onze zuivering te vinden. Medewerkers van HHNK hebben hun plezier in het werk over kunnen brengen en het verhaal over schoon en gezond water goed kunnen vertellen. Er was veel belangstelling voor de nieuwe fijnzeefinstallatie, gebouwd door CirTec BV die ook op het terrein aanwezig was met een stand. Ruud Maarschall, portefeuillehouder Waterketen & duurzaamheid, en jeugdbestuurder Juliana IJlstra reikten tijdens de open dag de prijzen uit voor de ideeënwedstrijd. Voor de kinderen was er ook genoeg vermaak, zoals de ouderwetse poepdoos bij de toiletdames, bacteriënonderzoek met microscopen en de knutselhoek. De selfiedruppel was ook erg in trek voor het maken van de leukste en gekste selfies.

Prijsuitreiking ideeënwedstrijd

Tijdens de open dag werd de prijsuitreiking van de Ideeënwedstrijd feestelijk ingeluid door de Toiletdames. Hierna maakten hoogheemraad Ruud Maarschall en jeugdbestuurder Juliana Ijlstra de beste ideeën bekend. Axel Bekman bedacht om een maquette te maken van een rioolwaterzuivering voor educatieve doeleinden. Pieter Bijl kwam het idee om een online platform te maken voor mensen die vrijwillig afval rapen (in het artikel Bijzondere bijeenkomst met 'stille rapers' bovenaan deze pagina leest u meer over dit onderwerp). Guido van Bele wist de jury te overtuigen met kinderen als een Schaatsenrijder op het water te doen drijven. Wij stellen voor elk idee 2.500 euro beschikbaar om dit uit te werken.

Win een HHNK-badlaken met #watergenietervan

Hoe geniet jij van water? Maak een spetterende foto bij onze Selfiedruppel bij de rioolwaterzuivering in de Beemster. Deel jouw foto op Instagram met #watergenietervan en maak kans op een HHNK-badlaken!

Zwemmers in actie tijdens Hoorn City Swim

Het was het weekend van 9 en 10 september een drukte van belang in en om de Hoornse grachten. De open water zwemwedstrijden vonden plaats én zondag stond de sponsortocht Swim to Fight Cancer op het programma. Als hoogheemraadschap sponsorden we dit evenement en het enthousiaste HHNK-zwemteam deed mee aan de Swim to Fight Cancer. In totaal is met dit evenement € 100.000 bij elkaar gezwommen. Bekijk hier het fotoalbum.

Heerlijk gezwommen in Anna Paulowna

Op zaterdag 15 juli stond een deel van het HHNK-zwemteam paraat om 1,5 km te zwemmen in het open water bij Jachthaven Oude Veer. Met deze sportieve prestatie steunden zij het goede doel en onze campagne 'Water. Geniet ervan.' Hoogheemraad Rob Veenman was er als supporter en om de prijzen uit te reiken aan de wedstrijdzwemmers. Bekijk hier het fotoalbum.

Genieten van water bij Alkmaar City Swim

Zaterdag 1 juli sprongen bijna 100 mensen de Alkmaarse grachten in voor de Alkmaar City Swim. Ze zwommen voor het goede doel: het Familiehuis van Noordwest Ziekenhuisgroep. Ook 15 medewerkers en bestuurders van HHNK deden mee. Want eigenlijk is het best bijzonder dat het grachtenwater tegenwoordig schoon genoeg is om erin te kunnen zwemmen. Bekijk hier het fotoalbum.