Tips voor deelname ideeënwedstrijd

Tips voor deelname ideeënwedstrijd

Tips voor deelname ideeënwedstrijd

Wil je meedoen maar weet je niet hoe te starten? We geven je een aantal tips waardoor je vast ideeën hebt als water.

  1. Kijk op www.hhnk.nl/educatie naar hoe wij lessen voor jongeren hebben ingevuld. Wellicht brengt dat je op ideeën.
  2. Wat vind je zelf leuk en wat kun je zelf doen? Waardoor word je geraakt? Hoe zou jij de les het liefste willen zien of hoe zou jij meer over water willen leren? Laat je fantasie de vrije loop…
  3. Niets is te gek, als het maar geschikt is om het waterbewustzijn te vergroten én uitvoerbaar is. Hoe maak je andere mensen bewust van het belang van schoon water? Denk aan een waterbak, waarmee je de kringloop kunt laten zien en het tevens duidelijk wordt hoe CO2 ontstaat. Hoe het ons water vervuilt, maar ook de oplossingen daarbij. Hoe kun jij daar samen met school, met jouw sportteam of met je ouders verandering in brengen?
  4. Denk aan onder meer interactieve lessen, proefjes, filmpjes, vlogs, dilemma's, wedstrijd debatteren, schoonmaakacties, kunst, muziek, een toneelstuk waarmee je:
     
    1. de aanleiding van een waterprobleem kunt laten zien. Denk breed, als het maar gerelateerd is aan waterkwaliteit zoals bijvoorbeeld: vervuild water, vissterfte, doekjes in het riool, effecten van klimaatveranderingen. 
    2. laat zien wat er gedaan kan worden om dit probleem op te lossen. Dat kan via het waterschap, maar wellicht heb je zelf ook goede ideeën die je zelf kunt uitvoeren.

We hopen dat deze tips je verder helpen om werkbare ideeën te bedenken en ook te kunnen uitvoeren.

Terug naar hoofdpagina